Om Tryghedskurser

Kort om Tryghedskurser

Tryghedskurser ejes af Peter Palmgren som gennem mere end 20 år var politibetjent i Københavns Politi og sidenløbende har trænet en længere række af kampsportsgrene gennem mere end 40 år.

Peter er certificeret SPEAR instruktør og er landets højest uddannede SPEAR instruktør og har, siden Tryghedskurser blev oprettet i 2017, undervist over 1000 kursister på fysiske hold - både private og erhvervskunder.


Om videoportalen 

Denne online videoportal er den seneste udvikling i virksomheden og retter sig mod både private og virksomheder som ikke ønsker at deltage på et fysisk hold, men gerne vil undervises online. 

Videokursernes indhold er derfor identisk med det du som kursist ville opleve på en fysisk undervisningsdag, således af virksomheder som benytter af både fysiske eller online kurser, får den samme mængde undervisning uanset kursistens deltagelsesmetode. Dette kan være praktisk i alle de tilfælde hvor en eller flere medarbejdere ikke kan deltage på et fysisk hold (fx pga. sygdom, fridage eller vagtplaner).


Hvad underviser vi?

Fundamentet for undervisningen er SPEARsystemet v/Tony Blauer, som er funderet på Fysiologi, Fysik og Psykologi, og er Verdens nok eneste videnskabeligt funderede Personlige Sikkerheds system. Alle kan lære det. Alle kan bruge det. Det passer til alle sikkerhedsprotokoller og personalepolitikker. Du kan læse meget mere om det vi underviser i her.

Kort sagt lærer vi folk at undgå vold - både i fritiden eller på arbejdspladsen.

Al undervisning er inden for Straffelovens §13 om lovlig nødværge og ud fra princippet om mindst mulig magt. Derfor er Tryghedskurser altid både moralsk, etisk og juridisk forsvarligt.Hvad lærer du?

Du lærer at opdage potentielt farlige situationer, så du kan undgå at havne i dem, samt at forsvare dig – helst med front mod truslen, i de situationer, du ikke kan undgå.

Du bliver klogere på dine egne reaktionsmønstre og lærer at handle hurtigt og effektivt i overfaldsøjeblikket.

Du lærer enkle grovmotoriske teknikker, som hverken kræver forudgående kendskab til selvforsvar eller god fysisk form. Med blot få timers træning ved du, hvad du kan gøre mod en trussel, uanset om den kommer bagfra, slår ud efter dig eller griber dig om halsen.

Dertil har vi udviklet en lang række videoer som er særligt udviklet til vagter og bosteder som lærer kursisten at føre en beboer, fastholde eller benytte magtanvendelse i de situationer hvor det kræves. I alt der der mere end  40 videoer på portalen med alt fra teori til øvelsesvideoer med en lang række udførlige instruktioner.


Har du spørgsmål til portalen, kurserne eller andet, er du velkommen til at tage fat i os på tlf 21 47 45 42